Welkom op OphorstRunners.nl!

Hardloopgroep voor de midden- en lange afstand. Voor trainingen, wedstrijdbegeleiding, coaching en clinics. Atleten zijn van harte welkom in onze groep!

Laatste nieuws

Eergisteren: De 25e editie van de Ruitenburg wedstrijd in Maassluis, sterke OphorstRunners

De 25e editie van de Ruitenburg wedstrijd in Maassluis, sterke OphorstRunners

Het eerste groepsdoel van 2019 voor de OphorstRunners, de halve marathon of 10km in Maassluis. Super weer met nagenoeg geen wind, volle zon alleen een beetje koud maar daar kan je je op kleden. Berne was de kanjer van de dag. Rustig aan de halve begonnen en na 15 km het gaspedaal ingetrapt. Een PR van 4 minuten wat een prachtige eindtijd van 1.27.54 werd. Voor Ton, Linda, Lynn, Marnix en Stefan stond er een 10km op het programma. Bijna allemaal goed op schema weg en probeerde het vol te houden. Stefan kwam aks eerste binnen, iets te rustig begonnen en net geen PR, wel mooie 41.21 als eindtijd. Ton zakte een beetje in rond de 8 km, na een ondersteunende "box"van de trainer liep hij toch de tijd die hij wilde, 42.24. Marnix had het zwaar, nagenoeg vlak gelopen maar de handen waren pijnlijk vd kou nadat hij in 43.50 gefinisht was. Gelukkig waren er OphorstRunners in de buurt om Marnix weer een beetje op te warmen. Linda zat vlak achter Marnix, liep een PR van 1 hele minuut, 44.01 en prachtige tijd. Lynn had geen goede dag, de buikgriep van afgelopen week speelde haar parten. Heel jammer maar dit kan iedereen gebeuren en de eindtijd van 50.43 was niet wat ze als doel had. Blij dat 2019 nog heel lang duurt, kansen genoeg.

 

Eergisteren: Trail in Kerkrade voor Danny

Trail in Kerkrade voor Danny

Op een bevroren ondergrond in het meest zuidelijke puntje van Limburg ging Danny van start op de trail. Dit ipv de Abdijcross, de heup een beetje sparen door een rustigere tempo te lopen. het ging al snel mis door met de kopgroep verkeerd te lopen. Na 500 meter terug op het parcours. het liep lekker en Danny behaalde een podiumplaats. Trots op nummer drie en een tijd van 53.45 over het 11,3 km trailparcours

 

Zondag 13 januari 2019: De Bonte Haasloop als test en Egmond als vriendinnen wekend

De Bonte Haasloop als test en Egmond als vriendinnen wekend

Met Maassluis in het verschiet wilde Berne even de benen testen. De Bonte Haasloop, en 10km lang de tijd voor de test. Heel ontspannen, wel tegen de wind inbeuken, liep Berne de 10km. Moederzìel alleen dat wel, kan er ook niemand je voor de voeten lopen :-). 40.39, goed gevoel, test geslaagd. Linda had een weekendje Egmond geboekt. lekker met vriendinnen de halve marathon lopen. In overleg besloten om bij 5 km van het strand af te gaan, daar de vriendinnen optie wachten. Met de hele groep de finish over. Een gezellige, publiek rijke mooie natuurloop over 13km.

 

Zondag 6 januari 2019: Hij was zwaar, de cross bij Haag atletiek

Hij was zwaar, de cross bij Haag atletiek

Spas liep als warming-up met zijn zoontje Naom de jeugdcross. Een klein uurtje later van start op zijn eigen cross. Vier ronde door de duinen, heel veel los zand en een totale afstand van 8,8 km. 1e ronde er vol in, 2e ronde wilde Spas uitstappen, om daarna de
3e weer te versnellen en de 4e op souplesse uit te lopen. Mooie race en een finishtijd van 41.56

 

Maandag 31 december 2018: Danny loopt in Soest, Andre in Schoonhoven

Danny loopt in Soest, Andre in Schoonhoven

Andre heeft na al het bakken van kerstbroden, oliebollen niet veel tijd gehad om te trainen. Heerlijk om nu even klaar te zijn met al het bakken, tijd voor een wedstrijdje. Schoonhoven, een 10km. Gewoon lekker genieten van het vrij zijn, de natuur en buiten bewegen. De 44.00 die Andre liep viel hem niet eens tegen, Een tevreden mens.
Danny ging van start in een van de zwaarste maar mooiste cross van Nederland, Soest. Bij de start in het mulle zand maakte Danny een misstap en de heup protesteerde. Doorgelopen om te kijken hoe zich dit zou ontwikkelen, positief of negatief. Op 7,7 km was het genoeg, het werd erger en Danny nam een verstandig maar moeilijk besluit, stoppen.

 

Zondag 23 december 2018: 6km Lynn, 9,5km Danny, 10,5km Linda

6km Lynn, 9,5km Danny, 10,5km Linda

Op 22Dec18 was Linda in Linschoten voor de 10,5 km door het boerenland in het groene hart van Nederland. Genieten van de omgeving, het weer vrij kunnen lopen en.... Haar mooie tijd, 47.44 op de 10,5km.
Op 23Dec18 de laatste cross bij AWV Maassluis. Lynn ging voor de 6 km, ze liep krachtig en erg lekker terwijl de regen gestaagd naar beneden kwam. Ook Danny was doorweekt en hij had nog een ronde meer af te leggen. Voldaan, doorweekt en onder de blubber finishte Lynn in 34.08 (6km) Danny finishte na een meer behouden gelopen race, de boscross zat nog een beetje in de benen, 9,5 km in 43.26

 

Zondag 16 december 2018: Met zijn vieren aan de start van de Uihofcross, Danny in A'dam, de boscross

Met zijn vieren aan de start van de Uihofcross, Danny in A'dam, de boscross

Danny ging vandaag de uitdaging aan, een super cross in het Amsterdamse bos. Geen moment van rust kwa klimmen of dalen. Danny genoot ervan, het enige lastige was het ontwijken van uitglijdende atleten op de bekende Ajaxberg, die veranderd was in een blubber glijbaan. Danny is staande gebleven en liep de cross van 8,9km in 43.20.

Iets dichter bij huis, de Uithofcross. Deze liep over het mountainbike parcours. Ook hier was lekker wat blubber aanwezig, de hagel was aan het smelten. Andre, Spas, Stefan en ondergetekende namen de kleine heuveltjes, draaide de bochten links en dan weer rechts in. Prachtige en lastige cross. Hij bleek bij de finish 7,2 km lang te zijn. heel kort nadat ik gefinisht was kwam Stefan aan, 34.?? minuten. Spas kwam als 3e OphorstRunner binnen met een big smile, was leuk geweest. Spas liep 35.39. Andre zat daar een kleine minuut achter, 36.30. Wij waren het volmondig eens, een super gave en echte cross zo dichtbij huis.

 

Terug naar boven ↑