Welkom op OphorstRunners.nl!

Hardloopgroep voor de midden- en lange afstand. Voor trainingen, wedstrijdbegeleiding, coaching en clinics. Atleten zijn van harte welkom in onze groep!

Berichten 7 - 14 van 717

Maandag 17 september 2018: Marnix in Actie tijdens de Maasstadloop

Marnix in Actie tijdens de Maasstadloop

10km wedstrijd 16Sep18

 

Zondag 16 september 2018: Drie OphorstRunners rennen door het Kralingse bos

Drie OphorstRunners rennen door het Kralingse bos

De Maasstadloop, 10km in Rotterdam. Drie OphorstRunners stonden aan de start met een opening van 700 meter op de atletiekbaan. Met Berne vlak achter de trainer, Andre en Marnix bij elkaar rennend langs het grote water. Berne moest iets toegeven in tempo, beet zich vast in zijn voorgangers. Rond 3 km ging Andre er alleen vandoor, het tempo van Marnix zakte teveel. Met veel marathon voorbereidings km's in de benen, ging Andre lekker en finishte tevreden in 43.25. Marnix had het zwaar en steeds zwaarder. De laatste km was echt doorpakken om te finishen in 46.28, niet tevreden. Berne heeft de 40 minuten grens voor ogen, het ging heel goed vandaag, geen 39-er maar wel een mooie 40.21.

 

Dinsdag 11 september 2018: Triathlon Spijkernissen door blauw alg een Run-Bike-Run

Triathlon Spijkernissen door blauw alg  een Run-Bike-Run

Bern had er hard voor getraind. Vele kilometer in het water zijn baantjes getrokken. Uren trappend op de racefiets doorgebracht. De hardlooptrainingen zijn de belangrijkste trainingen en zie, pakte dat even goed uit. Het zwemmen kwam te vervallen door de blauw alg. Berne vertelde dat het water gewoon stonk. De wedstrijd begon met 5km hardlopen, 20.58 zette Berne neer. De 40km fietsen viel de eerste 20km pal wind tegen beetje tegen. Omdraaien, in sneltreinvaart naar het wisselpunt in 1.14.31. 10km hardlopen, het laatste onderdeel en ook dit ging heel goed, 41.46. Knappe prestatie heeft Berne in Spijkernissen neergezet.

 

Maandag 3 september 2018: Zware warme wedstrijd voor Andre in Tilburg

Zware warme wedstrijd voor Andre in Tilburg

Tilburg, elk jaar weer een warme zonnige wedstrijd. De zon scheen vrolijk op Andre zijn lijf toen hij vol goede moed aan de race begon. 5Km in 22.18 (4.28/km) de volgende 5 km voelde al wat zwaarder en hij kwam door in 45.12 (4.35/km). Daarna was het te warm en de km's gingen langzamer, de benen werden te zwaar. Het 15km punt passeerde Andre in 1.09.39 (4.53/km). De laatste km alles eruit proberen te halen, (4.49/km was echt maximaal) en finishte in 1.14.55. Gezellige Brabantse wedstrijd maar liever een paar graden koeler, zonder zon.

 

Woensdag 22 augustus 2018: 5km voor Linda Ronde van West

5km voor Linda Ronde van West

De ronde van West, leuke wedstrijd in Capelle ad IJssel. Wat als 10km teveel is voor je knie, loop je gewoon de 5km. Linda liep heerlijk ontspannen haar 5 km, flink zweten door de hoge temperaturen langs de IJsselijk. Na een extra rondje door Oud Capelle richting de finish. Een enorme afdaling de dijk af, tempo verhogend werkt deze. Linda liet met een super gevoel de klok stoppen op 22.54.

 

Dinsdag 21 augustus 2018: Voor de 5e maal aanval op Danny's PR, 5km in Delft

Voor de 5e maal aanval op Danny's PR,  5km in Delft

Ja, het was alweer de 5e keer dat Danny aan de start van deze 5 km stond, vandaag ging het lukken. Opende op 4 vlak om dat ruim 3 km vol te houden. De wind vol tegen maar het tempo bleef 4 vlak. Het keerpunt in Schipluiden, de wind in de rug en dan denk je vliegend naar de finish te kunnen. Op 3,8 km vonden Danny zijn benen het wel goed en weigerde het tempo onder de 4 minuten te lopen. Mentaal afzien om uiteindelijk 20.09 te lopen. Mooie tijd, geen PR maar wel een super goede training.

 

Zaterdag 18 augustus 2018: De Bradelierloop, was best zwaar bevonden

De Bradelierloop, was best zwaar bevonden

Stefan, Andre, Marnix en Berne met een goede wedstrijd opbouw in hun hoofd aan de start. Berne en Stefan zouden elkaars haas zijn. Dan begint de wedstrijd, is al het vooraf bedachte schema te realiseren? Met de wind vol tegen langs het kanaal was het de eerste ronde goed te doe, na 5 km kwam iedereen door in de vooraf bedachte tijd. De tweede ronde kanaal was heftig en de klappen gingen vallen. Stefan was na 6 km leeg en kon Berne niet meer volgen. Andre ging lekker door en Marnix besloot de tweede ronde sneller te lopen, dat lukte. Berne had een zware laatste km, een 39-er lopen lukte helaas niet, 40.30 op de klok. Andre kwam daarna over de finish in 42.28 en heel tevreden. Stefan voelde zich leeg toen hij in 42.24 over de finish kwam, echt bale. Marnix liep 46.01 en super blij dat ronde twee ruim een halve minuut sneller bleek.

 

« < Pagina 2 / 103 > »

Terug naar boven ↑