Atleten

Stefan Bloemendaal

Stefan Bloemendaal

Biografie

Sinds ik mij kan herinneren ben ik eigenlijk al altijd met sporten bezig geweest. Vanaf kleins af aan heb ik altijd gevoetbald totdat ik ging studeren. Ik weet nog goed dat er na een slechte wedstrijd of zwakke training gedreigd werd met een straflooptraining van 10km, als ik toen wist wat ik nu ga lopen zou ik daarom lachen!

Nadat ik gestopt was met voetballen was het tijd voor iets nieuws; hardlopen! Sinds 2011 doe ik jaarlijks mee met de 10km City Pier City loop in Den Haag. De eerste edities was dit vooral een aantal keer lopen van te voren, wedstrijd lopen en daarna niets totdat de volgende editie weer in zicht kwam. Er kwamen ondertussen steeds meer wedstrijden bij, dit ging door tot ongeveer eind 2015.

In 2014 ben ik flink ziek geweest en heb ik een aantal maanden thuis moeten zitten en daarna nog flink rust moeten nemen om volledig te herstellen. Uiteindelijk duurde dit alles bij elkaar al snel een jaar voordat ik weer lekker kon gaan sporten. Toen ik ging beginnen met lopen merkte ik al snel dat de conditie en energie flink achteruit gegaan waren. Dit was voor mij het punt om hier eens flink aan te gaan werken!

Dit deed ik door vaker en regelmatiger te gaan hardlopen en meer wedstijden (10km) in de plannen. Dit resulteerde dan ook al snel in steeds sneller tijden! Uiteindelijk werd de 10km een beetje ‘gewoon’ en besloot ik in december 2016 voor het eerst een langere wedstrijd te lopen; de 15km bij de Bruggenloop in Rotterdam. De langere afstand beviel mij wel en het smaakte toen naar meer. Drie maandjes later was het dan tijd voor mijn eerste halve marathon, daar waar het allemaal begon; de City Pier City loop!

Niet veel later besloot ik samen met mijn neef om eens gek te doen; we gingen meedoen aan een marathon.. Toen moesten we toch maar na ga denken over een goed trainingsschema. Uiteindelijk eindigde mijn zoektocht bij Carla, in juni ben ik bij de OphorstRunners aangesloten om mijzelf voor te bereiden op deze 42.195m hardlopen.

Doel 2017;

Voornaamste doel is om de marathon van Amsterdam uit te lopen, als het even meezit in een tijd tussen de 3u45m en 4u. Daarnaast wil ik mij daarna richten op de Bruggenloop en daar de tijd van vorige jaar aanscherpen.

Persoonlijke records

Gelopen wedstrijden 2019

Gelopen wedstrijden 2018

Gelopen wedstrijden 2017

Terug naar boven ↑